Sposób przygotowania

Połowę oleju rozgrzać na patelni, a następnie podsmażyć na nim posiekane zioła oraz rozdrobniony czosnek. Po 2 minutach położyć na podsmażonych ziołach na patelni 3 centymetrowe kromki bagietki i smażyć z obu stron. Następnie położyć je na wysmarowaną masłem blachę do pieczenia. Na każdą z kromek bagietki należy położyć po plasterku sera owczego i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temperatury 250 stopni przez około 6-8 minut.

Pomidory, liście szczawiu i sałaty umyć. Pomidorki przekroić na połówki. Oliwki odsączyć na sitku.

Przygotować sos z połączenia reszty oleju, octu, soli oraz pieprzu.

Na talerzu ułożyć ozdobną kompozycję, składającą się z sałaty, liści szczawiu oraz połówek pomidorków i odsączonych oliwek. Całość polać przygotowanym sosem.

Na przygotowanej kompozycji ułożyć wyciągnięte z piekarnika kromki bagietki z zapieczonym serem owczym.

Należy podawać na ciepło.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne jedzonko..
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Joanna132

    fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Łukasz18

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !