Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot porzeczkowy na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki czerwone 1 kilogram
cukier 1 kilogram
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot porzeczkowy na zimę

Porzeczki myjemy , obrywamy korzonki, wode gotujemy z cukrem gdy sie cukier całkowicie rozpuści dodajemy owoce. gotujemy 5 minut, kompot przelewamy do wyparzonych słoików i szczelnie zakrecamy. pasteryzujemy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 22.04.2012 08:21
lubie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak