Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 gram
śmietana 1 kubek
bulion 2 litry
mąka 3 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek w płynie do smkau
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
bazylia do smaku
kasza jęczmienna 0,5 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Cebule obieramy, kroimy w kostkę. Podsmażamy na maśle. Pieczarki myjemy kroimy w kostkę dodajemy do cebuli dusimy. Podlewamy bulionem, dodajemy kasze i gotujemy 25 minut. Mąke mieszamy ze śmietaną, hartujemy i dodajemy do zupy. całość doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 08.07.2011 16:05
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak