Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysie nadziewane masą czosnkowo-serową

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

SER HOMOGENIZOWANY 400 gram
czosnek 2 ząbki
małe ptysie 20 sztuk
masło 1 łyżka
rzeżucha 2 łyżki
koper świeży 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie nadziewane masą czosnkowo-serową

Łyżkę masła, dodając po łyżce serka homogenizowanego utrzeć na pianę. Czosnek zmiażdżyć i dodać do serowo-maślanej masy. Całość posolić. Następnie dodać posiekaną rzeżuchę i koperek. Dokładnie wymieszać.

Małe ptysie przekroić na równe połówki w poziomie i środek nadziewać przygotowaną masą. Każdy gotowy ptyś powinien zostać udekorowany świeżym liściem bazylii.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 04.01.2012 09:31
super
piter 06.11.2011 23:50
rewelacja - bardzo mi się podoba
Renataj 28.08.2011 23:13
Pycha
marta1371 23.08.2011 23:47
Z taką masą jeszcze nie robiłam
anoosia 06.07.2011 00:12
o jaki ciekawy pomysł
Joanna132 05.07.2011 20:51
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak