Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany makaron pod beszamelem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki ok 200-250g
pieczarki 15dag
wędlina 15dag
kukurydza pół puszki
sos beszamelowy
koperek
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
ser żółty ok 20dag (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany makaron pod beszamelem

Makaron ugotować al dente. Pieczarki obrać, opłukać i pokroić. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wędlinę również pokroić. Na rozgrzane masło przełożyć pieczarki. Trzymać na małym ogniu. Gdy wchłoną całe masło, posypać przyprawą uniwersalną. Dorzucić wędlinę i kukurydzę. Zamieszać a całość poddusić. Na koniec doprawić cayenne.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Wyłożyć makaron i farsz oraz połowę startego sera. Wymieszać. Zalać beszamelem i posypać wierzch koperkiem oraz resztą sera. Zapiec w 180stopniach ok pół h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 30.06.2011 11:27
ciekawa wersja makaroniku:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak