Sposób przygotowania

Żołądki oczyścić, umyć, pokroić na części. Do garnka wlać 2 l. wody, włożyć żołądki,starte na jarzynowej tarce jarzyny i pokrojonego w półplasterki pora. Wsypać opłukany ryż. Dodać przyprawy i sól. Gotować do miękkości ryżu i żołądków. Kiedy są prawie miękkie, włożyć pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować jeszcze 15 min. Wrzucić sporo posiekanej natki pietruszki. SMACZNEGO

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Klaudia007

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    na żołądkach zjem każdą zupę :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    lubię żołądki :) super
  • 0
    original
    Opublikowano

    plocia

    ale fajna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ciekawy pomysl
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    wygląda smacznie
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    zupa jak zupa ,,ale te żołądki to mnie korcą,,uwielbiam ale juz nie patrze bo mój żołodek od tego patrzenia do kręgosłupa mi sie przykleił :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    smak dzieciństwa...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł na smaczną zupkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra zupa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !