Sposób przygotowania

Sery mozzarella i rokpola pokroić w półcentymetrowe plasterki. Następnie za pomocą kieliszka, bądź innego okrągłego przedmiotu, wyciąć kółka o jednakowych rozmiarach z każdego plastra sera. Kółek z sera mozzarella powinno być 2 razy więcej, niż z rokpola.

Garstkę zmielonych orzechów włoskich wymieszać z twarogiem oraz pozostałościami sera rokpol. Następnie dodać olej oraz sos sojowy. Całość dokładnie wymieszać tłuczkiem do konsystencji kremu.

Przygotowany krem należy nałożyć na przygotowane kółka sera rokpol, następnie przykryć je kółkami z mozzarelli i ponownie nałożyć krem, kolejno czynność się już powtarza: rokpol --> krem -->mozzarella. Wysokość serowo-orzechowych koreczków jest uzależniona indywidualnie od woli kucharza:) Wierzch koreczków należy wykończyć kółeczkiem sera mozzarella oraz udekorować świeżymi listkami bazylii.

Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !