Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowo-orzechowe koreczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mozzarella w kulce 400
sos sojowy 1
orzechy włoskie 3 mielone
rokpol 250

Przepis i sposób przygotowania na: Serowo-orzechowe koreczki

Sery mozzarella i rokpola pokroić w półcentymetrowe plasterki. Następnie za pomocą kieliszka, bądź innego okrągłego przedmiotu, wyciąć kółka o jednakowych rozmiarach z każdego plastra sera. Kółek z sera mozzarella powinno być 2 razy więcej, niż z rokpola.

Garstkę zmielonych orzechów włoskich wymieszać z twarogiem oraz pozostałościami sera rokpol. Następnie dodać olej oraz sos sojowy. Całość dokładnie wymieszać tłuczkiem do konsystencji kremu.

Przygotowany krem należy nałożyć na przygotowane kółka sera rokpol, następnie przykryć je kółkami z mozzarelli i ponownie nałożyć krem, kolejno czynność się już powtarza: rokpol --> krem -->mozzarella. Wysokość serowo-orzechowych koreczków jest uzależniona indywidualnie od woli kucharza:) Wierzch koreczków należy wykończyć kółeczkiem sera mozzarella oraz udekorować świeżymi listkami bazylii.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 25.09.2011 01:19
Apetyczny przepis
Małgorzata106 15.09.2011 12:13
pycha
Kate131 16.07.2011 09:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak