Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciabatta z jajecznicą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciabatta 4 kromki
jajko 2-3
kiełbasa toruńska
pomidor
masło czosnkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ciabatta z jajecznicą

Na odrobinie rozgrzanego oleju podsmażyć kromki ciabatty z obu stron (lekko naoliwiona patelnia). Oddzielnie podsmażyć kawałki pokrojonej kiełbasy a gdy się zrumieni wlać jajka. Jajecznicę doprawić pieprzem i solą ziołową. Kromki posmarować masłem (powinno się podtopić) i na każdą wyłożyć porcję jajecznicy, na to plasterek lub ósemka pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 19.09.2012 23:00
dobre
petronella 13.07.2011 21:52
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak