Sposób przygotowania

4 plastry z indyka (średnie)
150g Żurawina (łowicz w słoiczku)
1 łyżeczka przyprawa do kurczaka
1 łyżeczka papryka słodka w proszku
1/2 łyżeczka czosnek granulowany
1 duży plaster sera gouda (ewentualnie 2 )
1 łyżka oleju (do posmarowania blaszki)
sól pieprz (wg uznania)
nici do zawijania


Piersi z indyka myjemy,uszusamy,ręcznikiem papierowym.
Każdy kawałek rozbijamy na cienki placuszek z pomocą tłuczka przez woreczek żeby nam się mięsko nie podziurawiło. Na tacke wykładamy rozbite mięsko zakładajac jeden na drugi tzn. same brzegi.Nstępnie posypujemy delikatnie przyprawą do kurczaka,1/2 łyżeczki papryki słodkiej,czosnkiem granulowanym i solą i pieprzem.Wykładamy na to żurawinę kładziemy ser i zawijamy. Związujemy nićmi ,posypujemy resztą papryki ,przekładamy na talerz i wkłdamy do lodówki na min. 15 minut.
Po tym czasie wykładamy roladkę na posmarowaną blaszkę i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180*C przez pół godz.Po pierwszych 15 minutach przekręcamy ją na drugą stronę.I dalej pieczemy nastepne 15 minutek. Po tym czasie włączamy termoobieg i pieczemy jeszcze 10 minutek i gotowe. Podajemy z czym kto lubi ......

SMACZNEGO . . . . .

Pyszne mięsko z dodatkiem wspaniałej żurawiny ;-)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mateusz/matikor

    no super zestawienie
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    zgapię sobie bo bardzo mi się podoba zestawienie smaków :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    swoją drogą świetne przybranie :o)
  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Dziękuję :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    jak dla mnei rewelacja,uwielbiam jedzenie tego typu
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    rewelacyjne...uwielbiam kurczaka z dodatkiem żurawiny
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo smaczne, zjadłabym z chęcią
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !