Sposób przygotowania

Z mąki, masła, cukru i żółtek szybko zagnieść ciasto i włożyć na 1 godzinę do lodówki. Następnie wylepić nim tortownicę o średnicy 21 cm..Piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. NADZIENIE;śliwki opłukać, osączyć, drobno pokroić i wymieszać z alkoholem oraz połową cukru waniliowego. Rozsmarować masę na wystudzonym cieście. Ser zemleć, starannie utrzeć z żółtkami, cukrem, masłem i resztą cukru waniliowego. Dodać rodzynki, białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z masą serową. Masę serową rozłożyć równą warstwą na śliwkach. Piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ostudzony placek wstawić na noc do lodówki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !