Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z białek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dag
białko 7 szt.
szczypta soli
mąka 20 dag
mąka ziemniaczana łyżka
cukier wanilinowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z białek

Masło rozpuszczamy na gazie. Z białek ubijamy pianę, dodając sól. Cukier mieszany z mąkami i cukrem. Dodajemy do białek wraz z rozpuszczonym masłem. Wymieszać. Masę przelewamy do prostokątnej foremki, natłuszczonej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy 30-35 minut w 175 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.09.2011 12:08
Fajna babka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak