Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z rabarbarem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 5
cukier szklanka
olej 1/2 szklanki
drożdże 15 dag
mleko 1 szklanka
rabarbar pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z rabarbarem

drożdzę wymieszać w letnim mleku z 2 łyżkami cukru i dwiema łyżkami mąki. poozostawić do wyrośnięcia. następnie wymieszać z resztą cukrem, mąką i żółtkami utworzyć ciasto pozostawić na 15 minut. rabarbar obrac i pokroić w kostkę. 3/4 ciasta wsadzić do blachy posypać rabarbar . ( rabarbar jest kwaśny więc polecam posypac go cukrem). wyłożyć resztę ciast. piec 40 minut w 170 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak