Sposób przygotowania

Mięso umyć osuszyć pokroić w cienkie paski, posolić, oprószyć mąką i odstawić na 20 minut. Dowolne grzyby oczyścić, umyć, osączyć, większe pokroić w paski. Cebulę obrać i drobno posiekać. Rozgrzać 2 łyżki oleju i smażyć cebulę z imbirem 1 minutę na dużym ogniu. Dodać mięso, smażyć pół minuty, a następnie wyjąć łyżką cedzakową i trzymać w cieple. Na patelnię wlać pozostały olej, smażyć grzyby 2 minuty, dodać mięso i smażyć jeszcze pół minuty. Wlać sos sojowy i wódkę. Potrawę doprawić przyprawą jarzynką. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    to musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !