Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi kurczaka 30 dag
cebula 1 szt
olej 4 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
sól do smaku
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
grzyby świeże 25 dag
wódka 1 łyżka
przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z grzybami

Mięso umyć osuszyć pokroić w cienkie paski, posolić, oprószyć mąką i odstawić na 20 minut. Dowolne grzyby oczyścić, umyć, osączyć, większe pokroić w paski. Cebulę obrać i drobno posiekać. Rozgrzać 2 łyżki oleju i smażyć cebulę z imbirem 1 minutę na dużym ogniu. Dodać mięso, smażyć pół minuty, a następnie wyjąć łyżką cedzakową i trzymać w cieple. Na patelnię wlać pozostały olej, smażyć grzyby 2 minuty, dodać mięso i smażyć jeszcze pół minuty. Wlać sos sojowy i wódkę. Potrawę doprawić przyprawą jarzynką. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 22.09.2011 10:25
to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak