Sposób przygotowania

Ryż wypłukać i namoczyć na 1 godzine w wodzie. Po namoczeniu odcedzić z wody i osuszyć na ściereczce. Marchew obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Rozgrzać 0.5 szkl. oleju, włożyć ryż, smażyć 2 - 5 minut mieszając na patelni. Następnie rozgrzać pozostałą ilość oleju i podsmażyć startą marchew przez 2 - 5 minut, mieszając. Przygotować 3 szklanki bulionu - wsypać podsmażony ryż i marchew, pokroić pora, dodać przyprawy, posolić, dodać magi, zagotować krótko i przelać do żaroodpornego naczynia i zapiekać około 30 minut w piekarniku. Podawać do potraw miesnych. Idealnie do tego pasuje sos pieczarkowy, surówka i białe mięso.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !