Sposób przygotowania

wszystkie warzywa obieramy. Ziemniaki kroimi w kostkę, natomiast marchewkę, buraczki i kalarepkę kroimy w cienkie, niezbyt długie paseczki (jak na zdjeciu). Szczypior z cebuli kroimy na dłuższe kawałki, liść selera dodajmy w całosci. Do zimnej wody wrzucamy ziemniaki, dodajemy łyżeczke soli, pół łyżeczki jarzynki, troche mielonego pieprzu i 1 kostke rosołową drobiową. po 5 minutach od zagotowania wody dodajemy marchewke i ćwiki, kiedy warzywa robią się miękkie dodajemy kalarepke i zieleninę, ponownie doprawiamy do smaku. Zupę jemy samą lub zabielamy mlekiem - smakuje tak samo jak na śmietanie a jest jeszcze bardziej dietetyczna:)

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    zapomniałam napisać, ze należy dodać malutką szczyptę kwasku cytrynowego - gwarantuje ładny kolor zupy:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda fantastycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszna jest taka zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !