Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodą kalarepką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 7 sztuk
kalarepka 1
marchewka 1
burczaki 2
szczypior
seler nać 1
mleko
pieprz
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodą kalarepką

wszystkie warzywa obieramy. Ziemniaki kroimi w kostkę, natomiast marchewkę, buraczki i kalarepkę kroimy w cienkie, niezbyt długie paseczki (jak na zdjeciu). Szczypior z cebuli kroimy na dłuższe kawałki, liść selera dodajmy w całosci. Do zimnej wody wrzucamy ziemniaki, dodajemy łyżeczke soli, pół łyżeczki jarzynki, troche mielonego pieprzu i 1 kostke rosołową drobiową. po 5 minutach od zagotowania wody dodajemy marchewke i ćwiki, kiedy warzywa robią się miękkie dodajemy kalarepke i zieleninę, ponownie doprawiamy do smaku. Zupę jemy samą lub zabielamy mlekiem - smakuje tak samo jak na śmietanie a jest jeszcze bardziej dietetyczna:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 27.01.2014 23:11
pyszna jest taka zupa
Iwusia 08.11.2012 23:47
wygląda fantastycznie
Małgorzata106 21.01.2012 11:27
super
Rique 25.08.2011 09:11
pycha
Mysiunia 29.06.2011 16:03
zapomniałam napisać, ze należy dodać malutką szczyptę kwasku cytrynowego - gwarantuje ładny kolor zupy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak