Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk 1 i 1/2 kg
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
tymianek 3 łyżki
masło 3 łyżki
sól
pieprz
olej
orzechy włoskie 4 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka z orzechami

Mięso oczyszczamy. Tymianek, olej, sól i pieprz mieszamy i nacieramy nimi mięso. Odstawiamy na 2 godz. Warzywa ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy masło i orzechy i ucieramy. Mięso rozbijamy, nacieramy go powstałą masą i zawijamy roladę. Pieczemy 1 godz. w 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak