Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka słodko-ostre

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 8 szt
miód 4 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
imbir szczypta
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka słodko-ostre

Udka oczyszczamy układamy w naczyniu żaroodpornym i oprószamy przyprawą do kurczaka. Czosnek miażdżymy i dodajemy do niego pozostałe składniki. Mieszamy. Powstałym sosem polewamy udka i zapiekamy 1 godz. w 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak