Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy do ciast

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 kostki
czekolada gożka 1 tabliczka
budyń czekoladowy 2 opakowania
cukier 1 szklanka
mleko 3 szklanki
spirytus 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy do ciast

Budynie gotujemy na mleku wraz z cukrem, dodajemy startą na tarce czekoladę. Masło ucieramy do białości i łączymy z masą budyniową. Pod koniec dodajemy spirytus. Całość ucieramy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 25.05.2013 08:55
bardzo dobry!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak