Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ostra musztarda 4 łyżki
starty chrzan 2 łyżki
sok z cytryny 1/2
oliwa 2-3 łyżki
sól
pieprz
piwo jasne 3/4 szklanki
boczek 70 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek na ostro

Boczek pokroić na plastry grubości 2 cm.

Przygotowac marynatę: podane składniki (oprócz piwa), połączyć i starannie wymieszać. Plastry boczku posmarować marynatą z obu stron i zapiekać na mocno rozgrzanym ruszcie po 5 min z każdej strony. Następnie plastry boczku posmarować piwem i dopiec kilka minut, aż staną się chrupiące. Podawać koniecznie z zimnym piwem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak