Sposób przygotowania

Kapelusze muchomorów dokładnie oczyścić z resztek ściółki i piasku, opłukać i osuszyć. Większe można pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni roztopić masło, dodać olej. Kłaść grzyby na rozgrzany tłuszcz i smażyć na silnym ogniu aż zaczną się złocić, obrócić i usmażyć z drugiej strony. Pod koniec oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i solą. Podawać z pieczywem albo jako dodatek do mięs. Pycha!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ojejku, muchomory, nie znam się na muchomorach, chyba bym się bała spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dagmara11

    Kiedyś w Czechach jadłam sałatkę z czerwonych muchomorów! Mocna rzecz. A tu takie danie! Polecam moje danie z borowików - mimo wszystko bezpieczniejsze:))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    ajajaj, brzmi trwogo :]
  • 1
    img_20161006_081029_814
    Opublikowano

    Smaczna_B

    chce wszystkich doradców otruć , żeby tylko ona tu brylowała:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nie znasz się to nie komentuj głupio - nie wszystkie muchomory są trujące

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !