Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piekielnie ostre skrzydełka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 12 sztuk
sos chili 4 łyżki
miód 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Piekielnie ostre skrzydełka

Skrzydełka umyć, osuszyć i posolić. sos chilli połączyć z miodem, starannie wymieszać i posmarować nim skrzydełka. Skrzydełka włożyć do naczynia, polać resztą sosu i wstawić do lodówki ca najmniej na 2 godz.. Następnie wyjąć, ułożyć na ruszcie i upiec na rumiano z obu stron, często podlewajac resztę marynaty. Podawać z mizerią i dipem jogurtowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 05.11.2011 18:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak