Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kurczaka w plaszczyku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka 80 dag
wędzony boczek 10-15 plaserków
ząbki czosnku 4
piwo 60 ml
olej 60 ml
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 4
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka w plaszczyku

Mięso umyć i osączyć. Piwo, oleji obrany czosnek zmiksować na jednolitą masę. każdą pierś kurczaka przekroić na 4 kawałki, natrzeć przyprawą i masą piwną. Ułożyć na miseczce, dodać ziarna pieprzu i pokruszone listki laurowe. wstawić do lodówki na 2-3 godziny. następnie mieso osączyć, każdy kawałek mięsa zawinąć w kawałek boczku, spiąć wykałaczką i upiec na ruszcie. Podczas pieczenia czesto odwracać i smarować resztą masy piwnej. Podawać z ogórkami małosolnymi lub mizerią i pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak