Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 400 g
mąka do smaku
białko 8 szt
śmietana 30% 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy z bitą śmietaną

Z białek ubijamy pianę. Gdy będzie już sztywna dodajemy cukier puder. Blachę posypujemy mąką i kładziemy na nią łyżką pianę. Pieczemy t letniej temperaturze przez cztery do pięciu godzin. Śmietankę z dodatkiem 2-3 łyżek cukru pudru ubijamy. Bezy po wyciągnięciu wycinamy w środku, uzupełniamy bitą śmietanką i składamy po dwa.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 09.12.2011 17:28
Bomba kaloryczna ale trzeba przyznać że pyszna.
pigila
pigila 13.10.2011 10:57
super
Krystyna32 30.06.2011 17:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak