Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip brzoskwiniowy z orzechami i likierem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 15 dag
sok z cytryny 1 łyżka
likier Grand Marnier 2 łyżki
cukier puder 6 łyżek
cukier kryształ 2 łyżki
brzoskwinie 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Dip brzoskwiniowy z orzechami i likierem

orzechy zalać sokiem z sytryny i likierem. ostawić na 15 min. W tym czasie obrać brzoskwienie ze skórki, usunąć pestki i miąższ zmiksować na gładką masę. Dodać orzechy i ponownie zmiksować. Na koniec dodać sukier i starannie wymieszać. Przed podaniem schlodzić. Podawać do owoców świeżych, grillowanych, do ciast i lodów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 01.03.2012 23:47
Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
Habibi 01.03.2012 23:47
Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak