Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip diablo

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 15 dag
keczup pikantny 6 łyżek
papryczki chilli 1-2 sztuki
sos sojowy 2 łyżki
płynny miód 2 łyżki
ząbki czosnku 2
ocet winny 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Dip diablo

Keczup wymieszać z octem, miodem, sosem sojowym.Dodać pieprz i paprykę. Papryczki umyć, usunąć pestki i drobno pokroić. Dodać razem z czosnkiem do dipu. na koniec dodać majonez i wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą.Szczególnie pasuje do szaszłyków i kiełbasek z rusztu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak