Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajeczka faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6
pieczarki 0.5 kilograma
por (biała część) 1
cebula
papryka
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: jajeczka faszerowane

Jaja gotujemy na twardo i pozostawiamy do wystygnięcia. Pieczarki dusimy na margarynie (nie za duża ilość margaryny, żeby nie były zbyt tłuste) oraz doprawiamy do smaku, do tego dodajemy pokrojeonego drobno pora, cebule oraz papryke. Gdy całośc będzie juz gotowa rozkrawamy na pół jajka i wyciągamy z nich żółtka, które nastepnie rozdrabniamy i dodajemy do przygotowanych wczesniej pieczarek, po czym farsz doprawiamy jeszcze majonezem do smaku. Gotowy mus wykładamy do przygotowanych wczesniej połówek jajek(a dokładnie do białek, które pozostały). Na koniec przed samym podaniem jajeczka można jeszcze udekorować majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak