Sposób przygotowania

Cebulę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy na łyżce margaryny. Czekamy, aż się zeszkli, dodajemy zmiażdżony czosnek. Następnie dorzucamy jeszcze jedną łyżkę margaryny, oliwki pokrojone w drobne plasterki. Mieszamy doprawiając solą i pieprzem. Schab czyścimy dokładni, nacinamy przez całą długość i w nacięcie napychamy wcześniej przygotowanego farszu. Zawiązujemy dokładnie i nacieramy pieprzem oraz solą. Układamy go na blaszce, podlewamy dwiema łyżkami roztopionej margaryny i pieczemy przez 90 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. W czasie pieczenia możemy podlewać mięso wodą, aby zbytnio nie wyschło. Kalafior umyty i pokrojony w różyczki podgotowujemy w posolonej wodzie. W tym czasie mieszamy ze sobą olej, mleko, sól i 100g mąki. Z jajek ubijamy pianę i również ją dodajemy. Na patelni rozgrzewamy smalec i smażymy w nim kalafior namaczany w cieście. Mięso po upieczeniu wyciągamy z blaszki, a sos pozostały po pieczeniu mieszamy z wodą, doprawiamy solą, pieprzem i śmietaną i zagotowujemy. Podajemy schab pokrojony w plastry, z podsmażonym kalafiorem i polane sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ciekawa propozycja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    interesujące
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !