Sposób przygotowania

Marchewkę i dynię umyć, obrać, z dyni usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pomarańcze sparzyć, osuszyć z jednej obrać skórkę i podzielić na cząstki, z 3 pomarańczy wycisnąć sok. Dynię i marchewkę włożyć do garnka zalać sokiem z pomarańczy, dodać 2 szklanki wody i wino, goździki, skórkę pomarańczową, szczyptę cynamonu, imbiru i gotować około 30 minut. Dodać cukier waniliowy. Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do zupy, gotować jeszcze około 10 minut. Wyjąć goździki, zmiksować, dodać rodzynki, doprawić do smaku miodem i jeszcze gotować 2minuty. Zupę przelać do kompotierek, udekorować cząstkami pomarańczy i estragonem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    ciekawa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    już czuję ten zapach,,,
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    fajna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    zapach obłędny
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    niezwykła, ciekawa jestem jak smakuje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawy przepis.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MONIKA62

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    brzmi fajnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    ile ma byc dyni bo nie widze jej w skladnikach? pomysl bardzo mi sie podoba, musi smakowac oblednie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !