Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z musem owocowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszena 1 szklanka
jajko 6
cukier kryształ 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
truskawki świeże 1 kilogram
śmietana 30% 400 mililitrów
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
galaretka truskawkowa 1
cukier kryształ do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z musem owocowym

BISZKOPT :
Jajka miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy make przesiana z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlac do wysmarowanej tluszczem i posypanej bulka formy (ja używam średnej wielkosci tortownicy). Piec ok 40 min. w temp.180 st.C

MUS TRUSKAWKOWY:
Truskawki rozdrobnic blenderem(zamiast truskawek można użyć np. malin), mastępnie dodac cukier(wg uznania i dojrzałości truskawek, żeby masa nie wyszla za slodka), zimną smietane, rozpuszczona zelatyne oraz galaretke truskawkową rozpuszczoną w 1/2 szkl. wody.

Po upieczeniu biszkopt zostawić do ostygnięcia. Po wystudzeniu rozciąć na pół i przełożyć masą. Gotowe ciasto można udekorować wg uznania. Sprawdza się cukier puder albo biała czekolada.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak