Sposób przygotowania

Szparagi opłukać, przyciąć lekko końce - jeśli są cienkie, młodziutkie to nie trzeba ich obierać! Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i posiekać. W rondlu rozpuścić masło, włożyć szparagi, wymieszać aby pokryły się cieniutką warstewką tłuszczu, oprószyć 1-2 szczyptami cukru i podlać 3-5 łyżkami wody. Dusić na małym ogniu, pod przykryciem, 2-3 min. i sprawdzić czy zmiękły - jeśli nie to poddusić jeszcze chwilę (czas zależy od grubości szparagów, ale mają być jędrne!). Gotowe szparagi oprószyć lekko solą i pieprzem, wyłożyć porcje na talerze, posypać posiekanym jajkiem i koperkiem. Szybko, smacznie i efektownie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    takie proste i pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    i już niedługo będą młode świeże szparagi!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    jutro zrobię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    piekne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    dobra przekąska
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    pyszne i świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !