Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka po grecku z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 szt
sos barbecue 1\\2 szklanki
chili 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
winogrona 1\2 (zmiksowane)

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka po grecku z grilla

Golonkę umyć, osuszyć. Ponacinać skórę ostrym nożem w kratkę, przyprawić solą i pieprzem. Przygotować sos. Sos barbecue wymieszać ze zmiksowanymi winogronami i mielonym chili. Rozgrzać dobrze grill. Piec golonkę przez 30 minut kilkakrotnie obracając. Po tym czasie posmarować przyrumienioną golonkę przygotowanym sosem. Piec nadal obracając co 10 minut i smarując sosem. Golonka jest gotowa do spożycia gdy temperatura w jej wnętrzu osiągnie około 100 stopni C, wtedy dopiekamy ją jeszcze przez 20 minut i podajemy.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak