Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka w serowej skórce grillowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka 750 g
rozmaryn 1 łyżka
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki
woda 2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
oregano 1 łyżka
ser gouda 150 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka w serowej skórce grillowane

Bułkę tartą mieszamy z tartym żółtym serem.W misce wymieszać jajka z wodą, dokładnie rozmieszać. Piersi oprószyć rozmarynem, oregano, solą i pieprzem, dokładnie wetrzeć przyprawy w mięso, odstawić na 30 minut. Każdą porcje zanurzać w miksturze jajecznej, a następnie obtoczyć w bułce z serem. Skropić oliwą. Drewniane szpadki do szaszłyków namoczyć w wodzie, nabić na nie porcje mięsa. Piec na średnio nagrzanym grillu odwracając co 3 minuty do momentu aż mięso będzie odpowiednio wypieczone. Podawać z bagietką i surówkami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 16.09.2011 22:27
pyszne
Iwona45 22.07.2011 13:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak