Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab po góralsku z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oscypek 1 szt
marynata
piwo 0,25 szklanki
oliwa 0,25 szklanki
sok z cytryny 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
musztarda ostra 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cebula 2 szt
Ziele angielskie mielone Prymat 1 szt
schab 1 (środkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab po góralsku z grilla

Z umytego i osuszonego wykroić kotlety o grubości około 3 cm. Każdy przekroić nożem nie docinając do końca. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać i zalać nią przygotowane kotlety, odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie obsączyć z marynaty, w nacięciu ułożyć plastry oscypka i piec na rozgrzanym grillu obracając kilkakrotnie.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 07.09.2011 12:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak