Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos grzybowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 1/4 kg
wywar warzywny 1/2 litra
śmietana 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
olej 1 łyżka
cebula 1 szt
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: sos grzybowy

Grzyby dobrze myjemy w ciepłej wodzie oczyszczamy i drobno siekamy,gotujemy do miękkości w wywarze.Cebulę obieramy siekamy i smażymy na tłuszczy dodajemy posiekane ugotowane grzyby i razem smażymy przez 5 min.Śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do przestudzonego wywaru i gotujemy.Dodajemy grzybki wraz z posiekanym koperkiem i pietruszką.Można także dodać parę kropel przyprawy do zup.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak