Sposób przygotowania

Ugotowane i przestudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę. Grzyby drobno pokroić. Drobno pokrojoną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę zeszklić na maśle. Dodać grzyby i chwilę smażyć. Następnie oprószyć sola i pieprzem i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut. odparować płyn i wystudzić. Grzyby wymieszać wraz z ziemniakami dodać jajka, ser żółty i ok. 3 łyżki bułki tartej. Dokładnie wszystko razem połączyć. Formować małe kotlety i smażyć na gorącym oleju.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    ciekawz przypis
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    Fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musza smakować wspaniale.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !