Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące jajka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 10 szt
boczek wędzony 100 g
szczypiorek posiekany
sól, pieprz i papryka ostra do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące jajka

Jajka rozbić na gorący tłuszcz, posypać pokrojonym szczypiorkiem, położyć kawałki boczku i smażyć na niewielkim ogniu. Jajek nie obracamy, smażymy aż dół będzie chrupiący, a białka ścięte. Jemy z pieczywem posmarowanym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 19.02.2012 08:47
ciekawe połączenie
jolaxa 21.06.2011 20:04
pycha
Jolanta40 01.02.2011 15:11
super
wedith1 12.12.2010 14:11
Lubie jajka z chrupiącą skorupką!
matii6 12.10.2010 12:20
smaczne lubię takie jajko chrupiące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak