Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć na puszystą masę z cukrem dodając po łyżce wody.Białka ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Do miski przełożyć utarte żółtka, pianę i przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wszystko połączyć, wylać masę na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą tortownicę. Jabłka obrać, umyć i pokroić w spore kawałki. Dodać kakao i wymieszać. Ułożyć jabłka na cieście. Piec w temperaturze 180 stopni 40 minut. Z cukru pudru i soku zrobić lukier i polać wystudzone ciasto.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    apetycznie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pysznosci
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    jakie ciekawe ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !