Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czarnej porzeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarna porzeczka 1 kg
cukier 800 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czarnej porzeczki

Umyte oczyszczone porzeczki wsypać do garnka następnie wsypać cukier i gotować na wolnym ogniu.
Gotować tak długo aż zrobi się papka.Ja gotowałam ok 30 min po zagotowaniu
gotową pakę przelać do słoików zakręcić odwrócić do góry dnem i zostawić najlepiej na noc.gotowe
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 13.01.2012 23:38
Domowy dżem najlepszy :)
monika141 11.10.2011 19:19
uwielbiam
joanna77 01.10.2011 19:05
lubimy
Magda60 10.08.2011 21:18
polecam
Magda60 10.08.2011 21:18
polecam
aleksa123 13.07.2011 12:03
Pyszny i do tylu rzeczy można go potem wykorzystać
irenka 03.07.2011 21:58
pyszny,lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak