Sposób przygotowania

Mięso mielone, jajko, pokrojona w kosteczkę cebule, włożyć do pojemnej miski. Namoczyć w wodzie chleb poczekać 5 minut aż woda wchłonie, odcisnąć i włożyć chleb do miski z mięsem. Dodać sól, pieprz i majeranek, dokładnie ze sobą wymieszać tak aby wszystkie składniki połączyły się. Uformować kuleczki z mięsa, obtoczyć w mące, smażyć około 15 minut na oleju. W tym czasie obrać ziemniaki pokroić je w talarki i ugotować. Usmażone klopsy wyciągnąć z patelni i na tłuszcz z klopsów włożyć pokrojony drobno szczypiorek. Lekko go podsmażyć i dodać śmietanę, przyprawić przyprawą warzywną i gotować około 2-3 minut. Należy pamiętać by nie zagotować śmietany ponieważ może się zważyć. Klopsy poukładać na talerzu wraz z ziemniakami i polać sosem.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !