Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówka kokosowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
cukier 1/2 szklanki
mąka 2 szklanki
jaja 3
proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki
mleko litr
budyń waniliowy 3
jaja 2
cukier 1/2 szkl.
wiórki kokosowe 20 dag
masło 1/2 kostki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówka kokosowa

z 5 pierwszych składników ucieramy ciasto, i rozkładamy na uprzednio przygotowanej blasze. Na mleku gotujemy budynie. gdy przestygnie rozkładamy na cieście. mASŁO ROZPUŚCIĆ I SCHŁODZIĆ. Z BIAŁEK UBIĆ SZTYWNĄ PIANĘ, DODAC CUKIER, ŻÓŁTKA, WIÓRKI KOKOSOWE, CAŁOŚĆ DOBRZE WYMIESZAĆ. nASTĘPNIE DODAĆ ROZPUSZCZONE MASŁO, ZNOWU WYMIESZAĆ I WYŁOŻYĆ MASĘ NA CIASTO. wSTAWIĆ DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA NPIEC OK 40 MINUT . UPIECZONE CIASTO POSYPAC CUKREM PUDREM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 17.01.2012 12:56
fajnie wyglada
adam1f 24.12.2011 00:08
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak