Sposób przygotowania

litr wody zagotować z liściem laurowym i kilkoma ziarenkami ziela angielskiego. Doprawić pieprzem oraz solą. Do wrzącego wywaru włożyć filety z dorsza. Gotować ok. 12 minut na małym ogniu pod przykryciem, aż ryba będzie miękka, ale nie rozgotowana. rzodkiewki i dymkę ze szczypiorkiem posiekać. Jedno jajko odłożyć do dekoracji, a pozostałe oraz ogórek pokroić w kostkę. Warzywa i jajka włożyć do salaterki, oprószyć solą i pieprzem, wymieszać. Dorsza pokroić na kawałki, dodać do sałatki. Śmietanę zmieszać z majonezem i sokiem z cytryny. Sos doprawić do smaku, polać sałatkę i wymieszać. Udekorować cząstkami jajka i rzodkiewkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !