Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło czosnkowo - tymiankowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
masło 10 dkg
pietruszka 3 łyżki natki
skórka cytrynowa 2 łyżeczki
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Masło czosnkowo - tymiankowe

Czosnek przełożyć przez praskę, dodać sól i dokładnie rozetrzeć, Dodać do miski również pozostałe składniki i zmiksować na jednolitą masę. Z masy uformować wałki, owinąć papierem i wsadzić do lodówki na 1 h. Świetne do mięs. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 06.11.2011 08:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak