Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gorfy z bitą śmietaną i białą porzeczką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
mleko szklanka
mąka szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder
bita śmietana
biała porzeczka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: gorfy z bitą śmietaną i białą porzeczką

Wszystkie składniki wymieszać dobrze mikserem aż będzie gładkie. Do gofrownicy nalać troszkę oleju i nalać ciasto. Zostawić na 3-4 min. Jak ciasto będzie brązowe wyjąć. Posmarować bitą śmietaną i posypać białą porzeczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 29.11.2011 17:46
uwielbiam
Naatalia96 01.07.2011 13:27
super
Sylwia88 29.06.2011 11:55
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak