Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 kg
koperek 1 pęczek
cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuki
kminek 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

Kapustę szatkujemy. Wodę z kminkiem zagotowujemy i obgotowujemy w niej kapustę, odcedzamy, odciskamy. Cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na tarce, koperek siekamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i delikatnie mieszamy.
Przed podaniem schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak