Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z żółtych pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory żółte 1 kg
oliwa 2 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem pęczek
czosnek posiekany 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
bulion warzywny 1 szkl.
sól 1/2 łyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana kwaśna 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z żółtych pomidorów

1. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oliwy. Dodaj posiekane dymki (cebulki wraz ze szczypiorkiem), czosnek i listek laurowy. Nie przerywając mieszania, dusić, aż dymki będą miękkiei lekko przyrumienione (6-8 min.)
2. Do rondla wrzucić drobno pokrojone pomidory bez skórki, wlać bulion i 2 szkl. wody. Dodać sól i piepzr. Częściowo przykryć i gotować 15 - 20 min. Wyjąć listek laurowy, jeśli trzeba jeszcze raz przyprawić do smaku.
3. Zupę wlać do miseczek, każdą porcję można udekorować sporym kleksem śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 17.12.2013 16:36
pyszna zupka
m1monika 06.09.2013 08:50
smaczna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak