Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ocet kolendrowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet balsamiczny 1 l
Kolendra cała Prymat 50 g
Liść laurowy suszony Prymat 6 liści
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Ocet kolendrowy

Do butelki z octem dodaj zmielone lub pokruszone przyprawy. Dobrze wymieszaj składniki, zamknij butelki i odstaw w chłodne miejsce na tydzień. Po tym czasie przecedź ocet i wlej do czystych butelek. Tak aromatyzowany ocet jest dobrym dodatkiem do pieczeni wieprzowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak