Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka w cieście drożdżowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
mleko 1 szklanka
jajko 2
drożdże 2 dag
masło 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sos sojowy
sól i pieprz do smaku
filet z kurczaka 40 pieczony

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka w cieście drożdżowym

Drożdże połączyć z cukrem i rozprowadzić letnim mlekiem. Dodać kilka łyżek mąki. Następnie odstawić do wyrośnięcia. Rozczyn wyrobić z resztą mąki, żółtkami, szczypta soli oraz stopionym i przestudzonym masłem. Delikatnie dodać pianę z białek i wszystko razem połączyć. Mięso pokroić na kawałki. Skropić sosem sojowym i oprószyć solą i pieprzem. Zanurzać w cieście drożdżowym i smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak